Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z grzankami (wg Halbańskiego)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka paryska 6 kromek
jaja 12
śmietanka 30% lub mleko pół szklanki
masło 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z grzankami (wg Halbańskiego)

Kromki bułki pokroić na długie, wąskie paski, obsmażyć na maśle w głębokiej patelni. Jajka wybić do miski, dodać śmietankę/ mleko, dokładnie rozmącić. Masęjajeczną wylać na patelnię i tak długo mieszać aż jajka się zetną. Doprawić solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lolek09 02.01.2011 17:07
na śniadanie nie ma nic lepszego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak