Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z czerwoną cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 0,5kg
ziemniaki ugotowane 5-6 szt
jabłka 2szt
cebula czerwona szt
korniszony 6-7 szt
koperek
majonez 3-4 łyżki
sól
pieprz
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z czerwoną cebulą

Płaty śledziowe moczymy w wodzie z odrobiną octu. Najlepiej co jakiś czas zmieniać wodę i zostawić je na całą noc.

Po namoczeniu kroimy w drobna kostkę.

W podobnej wielkości kostkę kroimy ziemniaki, jabłka oraz cebulę.

Składniki mieszamy, dodajemy posiekany koperek, majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dla obniżenia kaloryczności można zamienić majonez gęstym jogurtem z dodatkiem musztardy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 19.11.2013 07:25
bardzo smaczna sałatka
motylwe 20.03.2012 15:34
myślę, że pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak