Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pieczarkami i pomidorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 2 saszetka
pomidor 3 szt
pieczarki 250 gram
jogurt naturalny 350 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pieczarkami i pomidorem

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić. Wrzucić do głębokiej patelni i lekko poddusić. Na koniec dodajemy szklankę wody i czekamy aż się zagotuje.
Krok 1 - Risotto z pieczarkami i pomidorem foto
2
Ryż wysypujemy z torebek prosto na pieczarki (surowy ryż) i gotujemy uważając by się nie przypalił, mieszamy co jakiś czas, aż do miękkości, ale nie ma być rozgotowany!
Krok 2 - Risotto z pieczarkami i pomidorem foto
3
W tym czasie myjemy i kroimy w kostkę pomidory (można obrać ze skórki jeśli komuś przeszkadza). Jak ryż będzie prawie miękki dorzucamy pomidory i czekamy aż wszystko się zagotuje.
Krok 3 - Risotto z pieczarkami i pomidorem foto
4
Następnie dodajemy cały jogurt (ewentualnie może być śmietana) i doprowadzamy do zagotowania.
Krok 4 - Risotto z pieczarkami i pomidorem foto
5
Doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło. Smacznego!
Krok 5 - Risotto z pieczarkami i pomidorem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 28.05.2013 08:45
dla mnie bomba
caralajna 05.06.2012 09:11
to lubię :)
Anio?eczek 08.04.2012 17:10
świetne i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak