Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki francuskie z parówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 10 szt
ciasto francuskie 1 opak.
przecier pomidorowy 2 łyżka
ser żółty 10 pasek
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki francuskie z parówką

Ciasto francuskie (gotowe) rozłożyć na blacie i wysmarować po całości przecierem pomidorowym, następnie posypać oregano. Pokroić wzdłuż na 4 paski. Każdą parówkę uciąć na szerokość paska (ciasta francuskiego) i układać rzędami, przy każdej parówce położyć pasek sera. Po położeniu pierwszego rzędu ciasto z parówką zwinąć tworząc roladkę, każdą sztukę należy skleić (ciasto do ciasta). Po zwinięciu 4 roladek z pierwszego rzędu postąpić analogicznie przy drugim rzędzie itd. aż do ostatniego kawałka ciasta francuskiego. Roladki ułożyć na blaszce sklejeniami na dół. Górę roladek ponacinać skośnym cięciem. Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku około 20-25 minut. Podawać na ciepło. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 19.08.2012 14:58
super roladki i pomysł dodania ich do barszczu też
ziutula
ziutula 11.07.2012 00:13
bardzo apetycznie wyszły Tobie, czasem robie do barszczu też...
Angelika10 21.05.2012 09:57
Super
dianix 12.04.2012 07:32
lubię bardzo, tylko duzo ciasta trzeba na tyle c9 na zdjeciu... hehe chyba ze to mini roladki:)
Renia1 27.03.2012 22:59
swietna przekaska
caffee_tea 26.03.2012 21:02
Super przepis
caffee_tea 26.03.2012 21:02
Super przepis
Aneta41 22.03.2012 11:17
wyglądają niesamowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak