Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowy torcik

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bezowy podkłady 3
masło 1
żółtko jajek 4
kakao 2 lyzki
spirytus 1 kieliszek
cukier puder 0,5 szklanki
dżem porzeczkowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowy torcik

Kroki postępowania

1
Krążki bezowe są kupne, więc tak naprawdę wystrczy tylko zrobić krem i mamy szybki, a jaki pyszny torcik. Krem zzaczynamy od utacia żółtek z cukrem pudrem, aż do białości. Następnie dodajemy miękkie masło, gdy masa będzie utarta dodajemy kakao i kieliszek spirytusu. Jedenk krążek bezowy smarujemy dżemem z czarnej porzeczki (chodzi o to by był kwaśny, bo beza jest dosyć słodka).
Krok 1 - Bezowy torcik foto
2
Układamy następną warstwę bezową, którą smarjemy przygotowanym kremem. Na to kolejna warstwa bezowa, którą polewamy polewą zrobioną z rozpuszczonej w rondelku czekolady z mlekiem.
Krok 2 - Bezowy torcik foto
3
Taką polewę przelałam do woreczka śniadaniowego, uciełam róg i udekorowałam tort, robiąc zygzaki.
Krok 3 - Bezowy torcik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 05.11.2013 19:03
bardzo ładnie wygląda:)
aginaa 09.04.2012 20:49
pyszny jest, a właściwie był :)
Iwona56 26.03.2012 14:20
piękny
Agnieszka_B 21.03.2012 13:40
Nigdy jeszcze nie robiłam tortu bezowego. I sama nie wiem dlaczego...
sylwia / sytofala 20.03.2012 20:40
oj na prawdę smakowity
Misiabe 20.03.2012 19:59
pięknie wygląda!!
paulisia_elk 20.03.2012 19:21
jaki cudny !
aginaa 20.03.2012 18:19
polecam
Anna146 20.03.2012 17:54
apetycznie wygląda
jolita 20.03.2012 14:11
mniam
jolita 20.03.2012 14:11
mniam
ewasylwia 20.03.2012 13:05
Pięknie wygląda
dwa pokoje z kuchnią 20.03.2012 12:27
sama słodycz!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak