Majerankowe szaszłyczki drobiowe

Majerankowe szaszłyczki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    0,5
  • kolendra

    1 łyżeczka
  • majeranek

    2 łyżki
  • czosnek ząbki

    6
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • liście laurowe

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • olej

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Majerankowe szaszłyczki drobiowe
Mięso kroimy w dość cienkie podłużne paski.
Krok 2 - Majerankowe szaszłyczki drobiowe
Do miski wlewamy olej, wciskamy obrane ząbki czosnku, dodajemy sól, sporą ilość pieprzu, dużo majeranku, kolendrę, liście laurowe oraz ziele angielskie – marynatę dokładnie mieszamy
Krok 3 - Majerankowe szaszłyczki drobiowe
Mięso nabijamy na wykałaczki, tak aby tworzyło harmonijkę, następnie przekładamy je do marynaty i pozostawiamy tak na około 2h.
Krok 4 - Majerankowe szaszłyczki drobiowe
Po tym czasie mięso przekładamy do małego naczynia żaroodpornego razem z marynatą i bez przykrycia pieczemy około 25 minut w temp 180*.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

BernadettaP

25.03.2012 21:09
Pięknie się prezentują !

ben-ka

21.03.2012 09:26
ciekawy sposób na piersi z kurczaka.

agnieszka137

20.03.2012 23:24
świetny pomysłowy szaszłyk!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat