Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas na żurek 1
kiełbasa 6
cebula 2
boczek 300 g
ziemniaki 5
jajko 5
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 4
pieprz 1 szczypta
majeranek 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Żur z jajkiem

Kiełbasę kroimy w plasterki, zalewamy 3 litrami wody i gotujemy. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy ok 30 minut. Wlewamy zakwas na żurek i gotujemy. Na patelni podsmażamay pokrojony w kostkę boczek z cebulką. Dodajemy do zupy i gotujemy ok godziny. Na koniec przyprawiamy majerankiem. Osobno gotujemy jajka na tawrdo i ziemniaki w mundurkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.05.2012 11:15
Dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak