Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
kasza jęczmienna 100 g
ziemniaki 1 kg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik

z kości i pokrojonych warzyw ugotować wywar.Wsypać kaszę i gotować ok 10min.Ziemniaki obrać ,pokroić w kostkę i wrzucić do zupy.Dodać ziele ang.i liść laurowy i gotować aż ziemniaki będą miękkie.Doprawić solą i pieprzem.Jesli ktoś lubi można krupnik zabielić śmietaną .Ja osobiście wolę czysty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 24.09.2012 17:46
lubie taki
krokodyl 12.04.2012 19:43
pyszna zupka
kriko 11.04.2012 07:51
super
jola1508 10.04.2012 10:34
smak z dzieciństwa :)
jola1508 10.04.2012 10:34
smak z dzieciństwa :)
jola1508 10.04.2012 10:34
smak z dzieciństwa :)
iknkirke 09.04.2012 11:44
mniam
Jodaj 27.03.2012 09:08
pyszny:)
teresa18 23.03.2012 19:20
jedna z moich ulubionych zup
Ewelina47 21.03.2012 09:18
pycha
Luki 21.03.2012 06:38
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak