Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy drożdżowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
drożdże 1/2 kostki
cukier 5 łyżek
mleko 2 szkl
sól
jaja 3
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy drożdżowe

Mleko podgrzać.Drożdże rozgnieść z dodatkiem łyżki cukru aż się zrobią płynne i dodać do mleka.Dodać jajka mąkę resztę cukru i wyrobić łyżką drewnianą jednolite ciasto.Nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Następnie nakładać łyżką porcje ciasta na rozgrzaną patelnię z olejem .Smażyć z obu stron.Przestudzone posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 12.02.2014 18:40
moja babcia takie robiła
dorotka0000025 02.01.2014 10:15
fajny pomysl
wlosiaczek 09.03.2013 15:52
oj mniamuśne :)
Krzysztof15 12.09.2012 15:59
lubie
Papryczka 12.04.2012 13:44
smaczne
kriko 12.04.2012 09:18
pyszności
Maniek2 04.04.2012 19:40
super
marzenciak1985 31.03.2012 16:47
mniam
Ewa111 28.03.2012 13:53
bardzo lubię takie racuchy
Kuchareczka2 25.03.2012 12:01
zjadła bym
Krystyna32 24.03.2012 09:17
extra
Luki 21.03.2012 06:38
pysznie
kriso 20.03.2012 21:10
pychota
eli82 20.03.2012 19:25
mniam
Ewa104 20.03.2012 15:24
Lubie racuchy wszelakiej postaci.Oj, skosztowałabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak