Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe jeżyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 1,5 szklanki
kakao 3 lyzki
margaryna 100 g
cukier puder 9 lyzek
miód 4 lyzki
orzechy włoskie 1 garsc

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe jeżyki

Kroki postępowania

1
Przepis na te ciasteczka bez pieczenia znalazłam na tym blogu http://smakocie.blogspot.com. Postanowiłam dodać od siebie jeszcze orzechy włoskie. Ciasteczka wszystkim smakowały, jednak następbym razem gdy będę je robić wrzucę do wrżatku na minutę płatki owsianę lub sparzę jej, by były trochę bardziej miękkie. W rondelku rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier puder, miód i kakao.
Krok 1 - Czekoladowe jeżyki foto
2
Mieszamy by składniki się połączyły podgrzewając na małym ogniu.
Krok 2 - Czekoladowe jeżyki foto
3
Następnie ściągamy z ognia i dodajemy płatki owsiane i orzechy włoskie. Mieszamy i nakładamy łyżką ciasteczka na papier do pieczenia. Zostawiamy do stawardnienia, najlepiej na całą noc. Jednak można podjadać już wcześniej :)
Krok 3 - Czekoladowe jeżyki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak