Terrina z białym serem

Terrina z białym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    1 kg
  • cukinia

    3 sztuki
  • śmietana

    1,5 szklanki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • margaryna

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser biały rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekany drobno szczypiorek i rzodkiewkę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz dodajemy śmietanę i mieszamy razem. Cukinię myjemy i cieniutko kroimy w plasterki. Gotujemy ok 3-5 min. na parze by zmiękła ale się nie rozgotowała. Margaryną smarujemy formę keksową i wykładamy ją w środku plasterkami cukinii. Wkładamy połowę farszu i wyrównujemy. Na farsz twarogowy wykładamy ponownie plasterki cukinii, później resztę farszu i obkładamy cukinią. Gotową wkładamy do lodówki na minimum 12 godzin. Smacznego !!


( Polecam jeść z ostrym sosem chilli ).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

15.01.2014 13:25
Ale pyszności...

Angelika10

17.05.2013 00:44
super przepis

Halusia

19.05.2011 06:46
Fajny ten przepis :)

IlonaAlbertos

23.07.2010 10:14
Muszę wypróbować Twój przepis.

Kate131

06.07.2010 08:28
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat