Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Terrina z białym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
cukinia 3 sztuki
śmietana 1,5 szklanki
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
rzodkiewka 1 pęczek
margaryna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Terrina z białym serem

Ser biały rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekany drobno szczypiorek i rzodkiewkę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz dodajemy śmietanę i mieszamy razem. Cukinię myjemy i cieniutko kroimy w plasterki. Gotujemy ok 3-5 min. na parze by zmiękła ale się nie rozgotowała. Margaryną smarujemy formę keksową i wykładamy ją w środku plasterkami cukinii. Wkładamy połowę farszu i wyrównujemy. Na farsz twarogowy wykładamy ponownie plasterki cukinii, później resztę farszu i obkładamy cukinią. Gotową wkładamy do lodówki na minimum 12 godzin. Smacznego !!


( Polecam jeść z ostrym sosem chilli ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 15.01.2014 13:25
Ale pyszności...
Angelika10 17.05.2013 00:44
super przepis
Halusia 19.05.2011 06:46
Fajny ten przepis :)
IlonaAlbertos 23.07.2010 10:14
Muszę wypróbować Twój przepis.
Kate131 06.07.2010 08:28
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak