Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z jagnięciną

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
jajko 1 sztuka
mięta 3 łyżeczki
ziemniaki 500 g
cukinie 2 sztuki
pomidorki koktajlowe 12 sztuk
ser feta 50 g
oliwa
jagnięcina 250 mielona
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z jagnięciną

1. Z mięsa, bułki tartej, jajka i dwóch łyżeczek mięty robimy małe pulpeciki, powinno wyjść około 12 sztuk.
2. Cukinię kroimy w kostkę, ser feta rwiemy na kawałki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, blanszujemy przez 3 minuty i dokładnie odsączmy.
3. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą. Układamy wszystkie składniki, posypujemy resztą mięty i solą. Spryskujemy oliwą. Pieczemy przez 40 - 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

#DELETED#Małgorzata711527256155
#DELETED#Małgorzata711527256155 03.05.2012 23:18
wyglada wspaniale- i smak tez zapewne pierwsorzedny, czemu takich potraw nie ma w restaurcjach( przynajmniej w mojej okolicy)- tylko kebab, hamburger, pizza. Na takie pysznosci chodzilabym czesto- jak ta zapiekanka :P
Aneta41 30.04.2012 18:06
wygląda znakomicie i pewnie tak smakuje
magmonika1995 26.04.2012 20:40
super
magmonika1995 26.04.2012 20:40
super
magmonika1995 26.04.2012 20:40
super
Wiesława1 25.04.2012 09:10
pyszności
Agiatis 09.04.2012 08:02
Bardzo fajny sposób na mielone mięso;)
MagdaXXX 05.04.2012 22:24
pyyycha
mikrusiak 20.03.2012 10:32
fajny pomysł...;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak