Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny rosół

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
udko z kurczaka 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por do smaku
seler do smaku
cebula 1 plaster
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
kostka rosołowa 2 szt
makaron 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny rosół

Do garnka wkładamy porcję rosołową i udko, zalewamy wodą i gotujemy. Kiedy rosół nam się gotuje przygotowujemy warzywa marchewkę ,pietruszkę i selera obieramy i płuczemy pod bieżącą wodą. Na gotującym się rosole zbieramy pianę, dodajemy kucharek i warzywa oprócz cebuli. Gotujemy około godziny. Po tym czasie dodajemy kostki rosołowe i gotujemy jeszcze około godziny. Dodajemy przypaloną cebulę i jak ktoś lubi pieprz prawdziwy. Gotujemy około 10 - 15 min. Do talerzy nakładamy ugotowany makaron i zalewamy naszym gorącym rosołem.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 17.12.2012 22:01
uwielbiam rosołek zimową porą
olkaaa 11.05.2012 07:36
lubię
Lidia6 08.04.2012 12:48
uwielbiam rosołek
Ewelina47 02.04.2012 12:50
ja też wolę prosty smaczny rosołek bez żadnych udziwnień :)
kamyk 29.03.2012 10:08
ja nie lubię jakichś dodatków do rosołu dlatego mój jest taki prosty
kamyk 29.03.2012 10:07
tradycyjny najlepszy
Ewelina38 26.03.2012 20:09
tradycja górą :)
Mati13 21.03.2012 18:39
zdecydowanie najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak