Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z otrębami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 1 kg i 1 szkl
drożdże 10 dag
sól 1 łyżka
woda letnia 1 litr
otręby pszenne 4 łyżki
otręby owsiane 4 łyżki
sezam 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z otrębami

Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie. Do mąki wsypać wszystkie ziarna podane w przepisie. Wlać do mąki rozpuszczone drożdże, posolić ciasto i wymieszać razem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec przez godzinę. Troszkę więcej, jeśli skórka nie będzie rumiana. Można posypać chleb przed pieczeniem sezamem po wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 20.03.2012 15:27
Nie ma to jak domowe pieczywo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak