Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka drobiowa na bogato

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurcxaka 3 szt
filet z kurczaka 1 szt
marchewka 1 szt
groszek konserwowy
kukurydza konserwowa
papryka konserwowa 1 szt
sól
pieprz
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka drobiowa na bogato

Mięso myjemy zalewamy wodą i gotujemy . Dodajemy zioła, kostkę rosołową, marchewkę uprzednio obraną i gotujemy . Gdy marchewka zmięknie wyciągamy i kroimy w plasterki . Jajko gotujemy na twardo . Mięso po ugotowaniu kroimy w małe kawałki . Układamy w miseczkach najpierw groszek , kukurydzę i pokrojoną marchewkę mięsko , można dosypać przypraw . Wywar z mięsa doprawiamy do smaku dodajemy żelatynę i zalewamy galaretki. Wkładamy ostudzone do lodówki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 01.02.2013 07:12
mąż uwielbia
Łukasz15 29.12.2012 19:19
Przepyszna
RenataZ-et 07.09.2012 22:07
Śliczna
Myszek 28.03.2012 10:22
smaczne
Wojt@s
Wojt@s 26.03.2012 09:11
extra
Wafelek2601 25.03.2012 12:31
ale pyszna
Seba 22.03.2012 09:45
smaczna
Wacław 21.03.2012 09:42
pycha !
ewaa 20.03.2012 21:08
pyszna
Kuchareczka2 20.03.2012 10:31
jaka kolorowa pyszna musi byc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak