Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wyśmienite ogóreczki małosolne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól kamienna łyżek 7
liście chrzanu 8
koper świeży pęczek 1
czosnek głowka 1
ogórki gruntowe 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wyśmienite ogóreczki małosolne

Ogórki i pozostałe składniki umyć umyć.
Wodę z solą zagotować, nie doprowadzać do wrzenia.
Czosnek obrać.
Następnie układać warstwami na przemian: ogórki, liście chrzanu, koper, liście winogron oraz po kilka ząbków czosnku.
Na koniec zalać wcześniej przygotowaną wodą.

Podana porcja jest na 10 litrowe wiadro, króre po zalaniu wodą należy zakryć dużym talerzem i docisnąć najlepiej jakimś kamieniem.

Ogóreczki będą gotowe już po 3 dniach.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 20.07.2010 00:30
Cos nie chce mi się wierzyc ze po 3 dniach są ukiszone.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak