Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko nadziewane tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1/2 szt
jaja 6 szt
kabanos
pomidor 1 szt
natka pietruszki
majonez 1 łyżka
sałata lodowa
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko nadziewane tuńczykiem

Jajka gotujemy na twardo .Obieramy studzimy . Z każdego jajka wycinamy ćwiarteczkę ,tak będziemy wkładać nadzienie .Wycięte trójkąty jajka siekamy drobno . Tuńczyka odsączamy z oliwy .Odsączonego dodajemy do posiekanych jajek dodajemy majonez nie dużo ok łyżki . Natkę siekamy dodajemy do jajek i tuńczyka .Doprawiamy pieprzem .Takie nadzienie wkładamy do jajek .Ozdabiamy plasterkami kabanosa. Podajemy na sałącie ozdobionej pomidorem ,koperkiem i natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kniebieska 20.03.2012 14:57
pomysłowe
iwa643 20.03.2012 06:43
polecam na Wielkanoc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak