Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z szynką i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron na lasagne 250 gram
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
sos beszamelowy 500 ml
oliwa 1 łyżka
pieczarki 200 gram
szynka gotowana 150-200 (plasterki)
parmezan 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z szynką i pieczarkami

Umyte i obrane pieczarki pokroić w plastry ,podsmażyć na oleju z dodatkiem czosnku, doprawić do smaku solą i pieprzem Podgotować płaty lasagne w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju /aby się nie sklejały/.Przepłukać zimną wodą i ułożyć pojedynczo na czystej ,suchej ściereczce .Przygotować sos beszamelowy .Naczynie do zapiekania posmarować oliwą. Wyłożyć na dnie cienką warstwę sosu i układać płaty ciasta .Na ciasto wyłożyć plastry szynki,część pieczarek, sera żółtego i sosu beszamelowego, posypać startym parmezanem. Układać kolejne warstwy aż do wyczerpania składników. Zakończyć całość beszamelem i startym serem. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok. 30-35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 20.03.2012 09:28
Rewelka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak