Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupka pomidorowa z jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 1 szt
mieso rosołowe
koperek
ryż
marchew
seler
pietruszka
jajko
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupka pomidorowa z jajkiem

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy , warzywa obieramy myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach .
Krok 1 - Wiosenna zupka pomidorowa z jajkiem foto
2
Dodajemy przecierek pomidorowy lub pomidory ( dużo lepsze ) i doprawiamy tak aby zupa miała smak . Ryż we woreczkach gotujemy według przepisu na opakowaniu . Jajko gotujemy na średnio czyli ( do wrzącej i osolonej wody wkładamy jajko i gotujemy 6 minut , zalewamy zimną wodą jajko wyjdzie pół -na pół )
Krok 2 - Wiosenna zupka pomidorowa z jajkiem foto
3
Koperek płuczemy w zimnej wodzie i siekamy Na talerzu układamy ryż i zalewamy zupą posypujemy koperkiem i wkładamy połówkę jajka . Smacznego
Krok 3 - Wiosenna zupka pomidorowa z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.10.2013 10:17
szybka ,smaczna zupa :-)
Seba 25.02.2013 14:38
Pyszna
pycia9 31.01.2013 23:19
pycha zupka
SmacznaPyza 13.01.2013 16:30
nie wiem dlaczego wiosenna
Klausia 09.01.2013 09:47
Z jajkiem to jeszcze nie jadłam, ale pomidorówkę uwielbiam :)
Łukasz15 18.11.2012 21:31
Apetyczna
RenataZ-et 18.09.2012 20:13
Świetny pomysł
Motorek 29.06.2012 08:36
pycha
Wafelek2601 07.05.2012 09:32
super
Aneta41 29.04.2012 20:18
fajna
gosia47-47 20.03.2012 07:07
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak