Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowa pasta orzechowo- pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone pomidory w zalewie 4 sztuki
orzechy włoskie 5 dag łuskane
sól
pieprz
śmietana 12% 3 łyżka
twaróg 20 dag trzykrotnie mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowa pasta orzechowo- pomidorowa

Pomidory odsączamy z zalewy, kroimy w drobną kostkę. Schłodzony ser mieszamy ze śmietaną 12 lub 18 %. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone pomidory oraz drobno posiekane orzechy. Dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 03.10.2012 13:37
bardzo fajne:) Muszę wypróbować na piątek:)
Kikiriki 27.04.2012 19:31
fajne
Mysiunia 04.04.2012 16:10
jak z dodatkiem orzechów to cos dla mnie :) pasta pierwsza klasa :)
MAR3STA 28.03.2012 18:43
świetna pasta
Kas2 26.03.2012 08:39
świetna kombinacja składników
cooleczka 20.03.2012 20:28
brzmi fantastycznie :)
treonina 19.03.2012 23:07
fajne połączenie
pacpaw 19.03.2012 22:43
nie jadłem jeszcze past na bazie twarogu. Jak robiłem do pieczywa był mniej kremowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak