Zupa na zielono

Zupa na zielono

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1/2 sztuki
  • szczaw

    1 słoiczek
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1 kawałek
  • woda

    3 litry
  • ziemniaki

    10-12 sztuk
  • jaja ugotowane

    3 sztuki
  • śmietana

    3-4 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • udka z kurczaka

    2 sztuki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • sól

    do smaku
  • mąka

    3 łyżki
  • tłuszcz

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa na zielono
Udka po umyciu przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać przyprawy( ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy) i zagotować.
Krok 2 - Zupa na zielono
Następnie dodać pokrojone w kostkę warzywa( ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler).
Krok 3 - Zupa na zielono
Gotujemy do momentu, gdy warzywa będą miękkie, dodajemy do zupy podzielonego na różyczki brokuła.
Krok 4 - Zupa na zielono
Gdy będzie miękki dodajemy szczaw. Z mąki i tłuszczu przygotowujemy zasmażkę, dodajemy ją do zupy wraz ze śmietaną. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy dodać również majeranek.
Krok 5 - Zupa na zielono
Zupę podajemy z pokrojonym w kostkę jajkiem oraz posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

27.01.2017 15:54
Pyszna taka zupa

pestka

22.10.2016 12:36
ciekawa zupka

ben-ka

03.08.2016 08:02
Chętnie bym spróbowała.

IZABELA29

02.10.2015 08:08
Pyszna zupka

Izabela28

21.06.2015 13:35
wygląda smakowicie ta zupa:)

Motorek

24.02.2014 14:52
smaczna i zdrowa

Seba

24.09.2013 07:57
piękna i kolorowa

Iwusia

15.06.2013 23:54
fajna zupka

IKrakowianka

17.11.2012 12:14
fajna zupa

alaaa

02.10.2012 11:52
na pewno pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat