Śledź czosnkowy

Śledź czosnkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    50 dkg
  • czosnek

    1 główka
  • ogórki konserwowe

    5 szt
  • ocet 10 %

    50 ml
  • jogurt

    200 g
  • majonez

    100 g
  • koperek

  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ledzie opłukać,włożyć do naczynia,zalać wodą z octem i sokiem z cytryny.Odstawić pod przykryciem na 3 godziny.Spraskowany czosnek wymieszać ze skórką cytrynową,pieprzem,solą i odrobiną cukru,dodać majonez i jogurt,wymieszać.Ogórki przekroić wzdłuż,ułożyć na półmisku,na nie osuszone i przekrojone na 3-4 części śledzie,zalać sosem i wstawić do lodówki na 3 godz, posypać posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat