Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź czosnkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 50 dkg
czosnek 1 główka
ogórki konserwowe 5 szt
ocet 10 % 50 ml
jogurt 200 g
majonez 100 g
koperek
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź czosnkowy

ledzie opłukać,włożyć do naczynia,zalać wodą z octem i sokiem z cytryny.Odstawić pod przykryciem na 3 godziny.Spraskowany czosnek wymieszać ze skórką cytrynową,pieprzem,solą i odrobiną cukru,dodać majonez i jogurt,wymieszać.Ogórki przekroić wzdłuż,ułożyć na półmisku,na nie osuszone i przekrojone na 3-4 części śledzie,zalać sosem i wstawić do lodówki na 3 godz, posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak