Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w natce pietruszki.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3-4
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w natce pietruszki.

Kroki postępowania

1
Udka natrzeć sola, obsypać papryką i pieprzem oraz natką pietruszki. Odstawić do lodówki na godzinkę.
Krok 1 - Udka w natce pietruszki. foto
2
Włożyć w rękaw do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku ok 1 godziny.
Krok 2 - Udka w natce pietruszki. foto
3
Po godzinie rozciąć folię i nakłuwać mięso nożem by wyciekł tłuszcz. Włożyć jeszcze na 15 minut by skórka zrobiła się chrupiąca.
Krok 3 - Udka w natce pietruszki. foto
4
Smacznego:)
Krok 4 - Udka w natce pietruszki. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 20.03.2012 08:39
Są smaczne:) Mój mąż nie lubi majeranku (nawet gdy dodawałam odrobinkę;) ), to teraz dodaję natkę pietruszki i to w dużych ilościach i mu smakuje :)
IZABELA29 20.03.2012 08:06
aromatycznie
Mysiunia 20.03.2012 07:52
super przepis :) ciekawa jestem smaku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak