Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pręga z ziemniaczkami na cebulce

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pręga wołowa 50 dkg
ziemniaki 70 dkg
sałatka obiadowa 1 słoiczek
pieprz szczypta
sól
margaryna 1/2 kostki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pręga z ziemniaczkami na cebulce

Mięso ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wyjąć i pokroić w grubsze plastry. Na patelni roztopić margarynę. Dodać posiekaną cebulę oraz mięso. Mięso oprószyć pieprzem. Lekko podrumienić. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ubić. Na talerz wyłożyć porcję ziemniaków, obok mięso i sałatkę obiadową. Ziemniaki polać tłuszczem spod mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 04.06.2012 15:42
moze ciekawe byc
gosia561 04.06.2012 12:42
świetny
Jodaj 22.05.2012 21:39
pycha
Dorota37 03.05.2012 22:46
ciekawy przepis
zdzichu 24.04.2012 17:11
smaczne
Katarzyna59 20.04.2012 09:39
fajny obiadek
Marko 19.04.2012 14:26
lubię
Anulka75
Anulka75 19.04.2012 14:11
super
Marko 17.04.2012 16:31
pyszny obiadek
magmonika1995 15.04.2012 11:41
wygląda fajnie
Ada-Gaba 12.04.2012 19:49
znakomite
kanu83 06.04.2012 19:53
extra
zdzichu 29.03.2012 10:41
fajny obiadek
edi 28.03.2012 20:07
fajne
olkaaa 28.03.2012 07:41
jeszcze nie jadłam
Maniek2 27.03.2012 20:29
super
smakowita 21.03.2012 19:09
proste i smaczne danie
ziutula
ziutula 19.03.2012 23:47
lubię taką kleistą żelową pręge...lubię ją dodać do rosoły z kury...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak