Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp Faszerowany Pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 duży
cebula 1 szt
pieczarki 20 dkg
mleko 1 szklanka
masło 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
jajko 1 szt
oliwa do posmarowania ryby
białe wino 50 ml
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karp Faszerowany Pieczarkami

Karpia sprawić i dokładnie oczyścić z łusek. Wyciąć kręgosłup nie naruszając skóry i boczne ości.Ja głowę odcięłam ,ale to nie jest konieczne.Pieczarki ,cebulę poszatkować i przesmażyć na maśle. Do przestudzonych pieczarek dodać rozkłócone jajko,namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę .Doprawić do smaku solą ,pieprzem i wymieszać z rodzynkami .Farszem wypełnić brzuch karpia i zaszyć ,aby nadzienie nie uciekło .Rybę posmarować oliwą,polać winem i upiec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 50 minut. Karpia często polewać wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.10.2012 09:53
ciekawy przepis
plocia 07.10.2012 22:19
ciekawa jestem jak ten brzuszek wygląda :D
KOBRA 06.06.2012 10:26
fajne
Adamorek 30.05.2012 10:14
dobre
MagdaXXX 29.05.2012 07:54
przepyszne
PaniMISIOWA 23.05.2012 21:12
ale ma zaszyty brzuszek ;-)
smakowita 20.03.2012 08:51
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak