Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory pod kołderką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 1 kg
pieczarki 1/2 kg
żółty ser 100 g
pomidory 2 szt
śmietana 1/2 szklanki
jajko 3 szt
orzechy arachidowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pory pod kołderką

Pory pokroić na kawałki. Zblanszować. Pieczarki pokroić. Usmażyć z solą i pieprzem. Pomidory pokroić w kostkę. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i obsypanym tartą bułkę ułożyć pory, przykryć je warstwą pieczarek, na nich ułożyć pomidory, na samej górze wylać śmietanę z roztrzepanymi jajkami i serem przetartym na grubych oczkach. Przyprawić solą i pieprzem. Można dodać gałkę muszkatołową. Piec ok. 45 minut w 200 stopniach. Posypać pokruszonymi orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak