Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z gruszką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
mleko 1 szkl
olej 2 łyzki
cukier 5 łyzek
drożdże 2 dag
gruszki
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z gruszką

Mleko lekko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier oraz drożdże. Do miski przesiewamy mąke i wbijamy jajko, Dodajemy również drożdże, które zaczęły rosnąć. Wszystko wyrabiamy na gładkie ciasto. Gruszkę obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w małe kawałki. Gruszkę mieszamy z ciastem. Zostawiamy do wyrosnięcia. Rzogrzewamy patelnię z odrobiną oleju. Łyzką nakładamy ciasto.Smażymy na złoto z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 07.07.2012 22:36
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak