Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsna z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
pieczarki 30 dkg
cebula
olej 3 łyzki
kostka mięsna
koncentrat pomidorowy 1 łyzka
woda 1,5 litra
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsna z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i podpiekamy mięso. Do garnka dajemy wodę kostkę mięsną i podpieczone mięso, gotujemy.
Krok 1 - Zupa mięsna z pieczarkami foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, rumienimy na patelni i dodajemy do gotującej się zupy.
Krok 2 - Zupa mięsna z pieczarkami foto
3
Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Wszystko doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy rozcieńczony w małej ilości wody koncentrat pomidorowy.
Krok 3 - Zupa mięsna z pieczarkami foto
4
Smacznego
Krok 4 - Zupa mięsna z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 27.04.2013 07:36
taką zupę to bym zjadła:)
romanrafal
romanrafal 02.02.2013 08:57
świetna zupka
IZABELA29 15.01.2013 11:15
sycąca i rozgrzewająca zupa ,idealna na zimowe obiadki
RenataZ-et 29.09.2012 15:51
zapowiada się wspaniale
mirosława4 17.06.2012 21:20
smaczna ta zupka muszę wypróbować:)
Mariusz10 24.05.2012 17:40
super
IKrakowianka 27.04.2012 22:02
bardzo dobra
Wafelek2601 28.03.2012 09:32
świetna zupka
sylwia / sytofala 19.03.2012 20:17
zachęcająca :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak