Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ziele angielskie 5 sztuk
pieprz, sól do smaku
majeranek do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

NA wieczór boczek musmy natrzec, naciramy go czosnkiem oraz sola z każdej strony. Boczek posypujemy pieprzem, najerankiem. ZIelem angielskim. Robimy nacięcia i wsadzame do nego ząbki czosnku i liście laurowe. Wsadzamy do lodówki. Następnego dnia wykaldamy na wierzch cebulę, ewentualnie przyprawiamy jeszcze. wkladamy do rękawa i pieczemy na kolor rumiany. pyszny gdy jest cieplutki, super smaczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M-W 19.03.2012 20:06
świetny boczek, szczególnie gdy jeszcze jest lekko ciepły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak