Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z łopatki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
sól
pieprz
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki
pieprz ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
bulion warzywny 3 szklanki
pietruszka
mąka 2-3 łyżki
cebula 1 sztuka
marchewka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z łopatki

Mięso kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej patelni. można je nieco podpalić. Gotowe przekładamy do garnka.
Cebulę kroimy w cienkie półplasterki. Smażymy na złoto i przekładamy do mięsa. Dodajemy pozostałe przyprawy, obraną i pokrojoną w półplasterki marchewkę
oraz bulion. Gotujemy na małym gazie do cąłkowitej miękkości mięsa. Ewentualnie doprawiamy do smaku i zagęszczamy mąką. Ja podałam gulasz z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.09.2013 00:48
Smaczny gulasz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak