Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczkownik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego 50 dag
rodzynki 5 dag
orzechy 10 dag
migdały 5 dag
cynamon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczkownik

Na początku ciasto rozmrozić, rozłożyć na stolnicy posypanej mąką.
Wykroić krążki o średnicy nie mniejszej niż 7 cm. W
środku krążków wykroić kieliszkiem dziurki o średnicy 4
cm. Rodzynki i migdały sparzyć, osączyć. Orzechy i migdały posiekać. Miód
rozpuścić w garnuszku, dodać wszystkie bakalie i cynamon, dokładnie
wymieszać. Dusić ok. 2 minut na wolnym ogniu, ostudzić. Masę wyłożyć
łyżeczką na środek całego krążka, przykryć drugim krążkiem z dziurką. Zlepić
brzegi obu krążków. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym, ułożyć
ciasteczka posmarowane na wierzchu zimną wodą. Piec 25 minut w
nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180°

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 19.03.2012 19:46
nie przesadziłeś wstawiając aż 3 razy to samo?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak