Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z brokułów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 1/2 kg
śmietana 18 proc 225 ml
płatki migdałowe 80 g
kostka rosołowa 1 kostka
ziemniaki 3 sztuki
szczypiorek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z brokułów

Wrzucić 1 kostkę rosołową na ok pól litra wody i gotować. Do drugiego garnka włożyć ziemniaki i brokuły, zalać połową bulionu i zagotować. Następnie wlać resztę bulionu i gotować kilka minut. Gdy warzywa zrobią się miękkie zmiksować blenderem. Na patelni bez tłuszczu uprażyć migdały tak aby się nie przypaliły. Zabielić następnie zupę śmietaną i ewentualnie doprawić. Podawać z posypanymi migdałami i posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 04.04.2012 09:20
pychota
Dorota37 22.03.2012 21:17
Ciekawy przepis
RenataZ-et 20.03.2012 22:47
bardzo fajny przepis :)
marta34 20.03.2012 08:31
coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak