Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z serem i pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 5 szt
ser żółty 30 dag
pieczarki 50 dag
sól do smaku
olej do smażenia
jajko do panierki
mąka do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
keczup pikantny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z serem i pieczarkami

Pieczarki umyć, pokroić i usmażyć na oleju. Kotlety rozbić, posolić z obu stron i na każdy kotlet nałożyć plaster sera żółtego i usmażone pieczarki. Zwinąć jak roladę. Panierować najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, na koniec w bułce tartej. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Można podawać polane keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 19.02.2013 11:44
wygląda apetycznie
kasiek 28.09.2012 15:13
super wyglądają
melonik 11.04.2012 21:30
wyglądają super
iknkirke 31.03.2012 10:45
mniam
Ania67 23.03.2012 08:39
ja też je uwielbiam
malcik111 22.03.2012 10:54
pyyyyyyyyszne, uwielbiam takie
aga130982 21.03.2012 10:04
pychunia i ślicznie wygląda
1j1o1l1a1 19.03.2012 18:35
wykwintny kotlet :)
magdalea 19.03.2012 14:43
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak