Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy i boczniaków

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łodyga selera naciowego 2 sztuki
boczniaki 100 g
oliwa 1 łyżka
bulion warzywny 1,5 litra
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
ryż biały 40 g
soczewica czerwona 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy i boczniaków

1. W garnku rozgrzewamy oliwę i przez 3 minuty podsmażamy cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy posiekane łodygi selera i podsmażamy kolejne 3 minuty. Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy soczewicę, ryż i liść laurowy. Gotujemy przez 15 minut często mieszając.
2. Do garnka dokładamy boczniaki pokrojone w cienkie paski. Zupę solimy do smaku i gotujemy jeszcze przez 6 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.09.2012 19:11
zupka jak dla mnie stworzona :)
Agata B 26.04.2012 20:04
uwielbiam zupy z soczewicą, takiej jeszcze nie jadłam więc muszę ją zrobić:)))
Ada-Gaba 22.03.2012 16:42
bardzo lubię soczewice, wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak