Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec do chleba z ogórkiem kiszonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 1 kg
Majeranek suszony Prymat 2-3 łyzki
cebula 2 szt
czosnek 2 szt
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec do chleba z ogórkiem kiszonym

Słoninę mielimy .Wrzucamy do dobrego garnka podpalamy gaz i dość często mieszamy. Smażymy na średnim ogniu. W międzyczasie dodajemy majeranek i przyprawy. Gdy słonina cała sie rozpuści, a na dnie zostaną już skwarki, wyłączamy ogień, wrzucamy pokrojoną drobno cebulkę i zmiażdżony przez wyciskacz czosnek. Kilka razy jeszcze mieszamy, potem przelewamy najlepiej do glinianego garnka. Smarujemy kanapkę i układamy plasterki ogórka kiszonego .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.02.2014 23:29
pyszny do pieczywa
pycia9 31.01.2013 23:18
wyśmienity
Bernadeta1 14.12.2012 00:57
bardzo dawno nie robiłam,pycha
Łukasz15 03.11.2012 07:46
Wyśmienity
anika711 25.08.2012 08:38
swojskie jadło
fijolek91 21.06.2012 14:22
taki smalec to rewelacja:)
adelajda 20.06.2012 09:45
super,
Aneta41 28.04.2012 21:17
świetny
Wojt@s
Wojt@s 26.03.2012 09:11
extra
Wojt@s
Wojt@s 26.03.2012 09:11
extra
Wafelek2601 21.03.2012 10:45
pyszny
janko 20.03.2012 07:43
mmmmm
Ewa6274879 19.03.2012 12:42
o tak, z kiszonym ogórkiem najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak