Filety rybne z farszem

Filety rybne z farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    4 sztuki
  • marchewka

    3 sztuki
  • por

    1 sztuka
  • sos winegret

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę ścieramy na tace o grubych oczkach, ale wzdłuż tak by powstały nam długie paski. Ewentualnie kroimy bardzo cienko na tzw. zapałkę. Pora również tak samo kroimy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach - podobnie jak warzywa, żeby powstały długie paseczki. Warzywa dusimy ok. 3 min. Gotowe doprawiamy sosem winegret. Filety kroimy na pół. Zwijamy zaczynając od grubszej części do części ogonowej - tak by pozostawić tylko dziurkę w środku na farsz. Do naszego farszu dodajemy ser żółty, mieszamy delikatnie, a następnie faszerujemy fileta, i spinamy go wykałaczką by się nie rozwijał. Gotowe układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy ok 10-15 min. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

27.12.2013 17:29
super pomysł

Ela20

10.10.2010 15:43
muszę to wypróbowac :)

IlonaAlbertos

23.07.2010 10:13
Super :)

Kate131

06.07.2010 08:29
fajny przepis na rybe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat