Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynata do mięsa

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso bez kości 1 kg
olej 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
wino białe wytrawne 200 ml
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
keczup pikantny 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: marynata do mięsa

Mięso umyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z winem, olejem, sosem sojowym, keczupem i przyprawami. Do marynaty włożyć mięso, nakłuć je w paru miejscach widelcem i odstawić do lodówki na około 12 godzin, co jakiś czas obracając je. Upiec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.05.2012 09:55
mniam mniam;))
Dorian 10.05.2012 21:04
ale aromatyczna, ekstra
Justyna Jussstiii 17.04.2012 14:13
super
cooleczka 03.04.2012 22:11
w sam raz na sezon grillowy
kate.500 02.04.2012 07:40
pycha
paula99926 25.03.2012 21:22
pysznie się zapowiada :)
smakowita 24.03.2012 20:03
super
Grazyna0211 23.03.2012 15:48
mięsko z takiej marynaty pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak