Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z Wieprzowiną i Papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
cebula czerwona 1 duża
sól 2 płaskie łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
papryka czerwona 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z Wieprzowiną i Papryką

Mięso wyrobić z posiekaną cebulą i przyprawami .Papryki umyć , usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Wykałaczki wcześniej moczymy w wodzie i nadziewamy małe kawałki mięsa na przemian z papryką. Ja wykałaczki przecięłam na połówki i zrobiłam małe szaszłyki.Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i upiec .Muszą się przyrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 30.09.2012 20:08
ale fajnie wyglądają :) jako przystawki na imprezce fajnie by się prezentowały
PaniMISIOWA 19.05.2012 19:33
fajne
Mariusz10 09.05.2012 19:12
bardzo fajne szaszłyki
Katarzyna59 23.04.2012 09:48
super
smakowita 20.03.2012 08:48
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak