Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na białej kiełbasie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
kiełbasa biała 50 dkg
śmietanka 30% 100 ml
ziele angielskie 4 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyż
sól
pieprz
chrzan ze słoika
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kości schabowe 1 szt
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na białej kiełbasie

Do garnka wlewamy 2,5 litra zimnej wody, dodajemy umytą kość schabową- niekoniecznie ale ja lubię zupy na takim wywarze, dodajemy łyżkę soli i gotujemy, następnie zbieramy szumowiny.
Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki i kiełbasę- gotujemy przez 10 min.Wyciągamy kiełbasę i dodajemy pokrojone w półplasterki jajka, dodajemy majeranek i pokrojoną w plasterki białą kiełbasę. Dolewamy żurek z butelki, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z chrzanem.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 25.09.2012 11:40
pychota
Justyna Jussstiii 03.04.2012 10:47
super
Niunia1 19.03.2012 17:44
Dziękuję, jest pyszny!:)
iziona 19.03.2012 16:05
Za sam wygląd można się zakochać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak