Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z sosem bolońskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 1/2 opakowania
mięso mielone 1/2 kg
rozmaryn do smaku
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
bulion warzywny 1 szklanka
pomidory 2 szt
ser żółty 10 dag
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z sosem bolońskim

Makaron ugotować al dente. Mięso z cebulą usmażyć cały czas mieszając. Dodać koncentrat pomidorowy i bulion. Pomidory obrane ze skórki pokroić, dodać do mięsa razem z makaronem. Przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem i majerankiem. Mieszankę wyłożyć do żaroodpornego naczynia, posypać startym serem. Zapiekać aż ser się stopi w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 21.07.2012 16:17
pysznie
ronald88 19.03.2012 14:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak