Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne z mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1/2 kg
cebula 1 szt
zielona papryka (świeża) 1 szt
przyprawa meksykańska do smaku
kukurydza w puszce 1 szt
natka pietruszki pęczek
fasola czerwona z puszki 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne z mięsem mielonym

Cebulę i czosnek posiekać. Pomidory odcedzić i pokroić na małe kawałki. Paprykę pokroić na kawałki. Mięso usmażyć cały czas mieszając. Dodać cebulę i czosnek, pomidory i paprykę. Smażyć jeszcze chwilę. Wlać 1,5 szklanki wody, dodać przyprawy i zagotować. Dusić na malym ogniu jakieś 5 minut. Fasolę i kukurydzę odsączyć, opłukać. Dodać do mięsa. Wymieszać. Do gotowego dania dodać posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 12.08.2012 16:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak