Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z buraczków na kości wędzonej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

KOSC WEDZONA 1 szt
buraki 3-4 sztuki
kostak rosołowa
marchew
kabanos
ocet 2-3 łyżki
pieprz
sól
czosnek 2 ząbki
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z buraczków na kości wędzonej

Buraki myjemy obieramy kroimy na plastry zalewamy wodą , dodajemy umyta kość mięsną może być wędzona , marchewkę obieramy i kroimy dodajemy do wywaru , Ząbki czosnku pieprz , kabanos i kostkę również dodajemy , Gotujemy do miękkości . Ziemniaki obieramy zalewamy woda solimy i gotujemy w osobnym garnku. Gdy buraki zmiękną dodajemy ocet aby nadać smak można dodać zamiast octu sok z cytryny ja wolę ocet . Ziemniaki odcedzamy dajemy na talerz zalewamy gorącym barszczem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 15.01.2013 23:02
super przepis
Łukasz15 02.11.2012 07:13
Smaczny
Kuchareczka2 29.09.2012 17:38
pyszny barszczyk
janko 04.04.2012 18:26
super
Wojt@s
Wojt@s 26.03.2012 09:11
extra
Wafelek2601 25.03.2012 12:32
smaczny ten barszczyk
RenataZ-et 20.03.2012 22:53
mniammm-uwielbiam taki barszczyk
Wacław 19.03.2012 09:18
smaczny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak