Kotlety z jajek

Kotlety z jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    9 szt
  • cebula

    1 szt
  • bułka

    1 szt
  • mleko 3,2%

    1/2 szkl
  • bułka tarta

  • masło

    1 łyzka
  • tłuszcz do smażenia

  • drobno posiekana pietruszka

    1 łyżka
  • sól, pieprz

  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, cebule pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. W mleku namoczyć bułkę i odcisnąć. Obrane jajka, bułkę, podsmażona cebulę zmielić w maszynce, dodać surowe jajko, natkę pietruszki, sól, pieprz. dobrze wymieszać, formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat