Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 9 szt
cebula 1 szt
bułka 1 szt
mleko 3,2% 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 1 łyzka
tłuszcz do smażenia
drobno posiekana pietruszka 1 łyżka
sól, pieprz
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z jajek

Jajka ugotować na twardo, cebule pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. W mleku namoczyć bułkę i odcisnąć. Obrane jajka, bułkę, podsmażona cebulę zmielić w maszynce, dodać surowe jajko, natkę pietruszki, sól, pieprz. dobrze wymieszać, formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak