Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kaszą manną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1litr
cukier 1 szkl
kasza manna 1 szkl
masło 1 kostka
kakao 3 łyżki
herbatniki 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kaszą manną

W garnku zagotować mleko, cukier, masło i kakao. Do rozpuszczonej masy dodajemy kaszę manną rozpuszczoną w niewielkiej ilości mleka. Można odlać nieco z tego litra, który gotujemy. Wszystko razem gotujemy około 3 minut. Oczywiście kaszka manna błyskawiczna.Układamy do blaszki herbatniki i zalewamy gorącą masą. Wierzch przykrywamy pozostałymi herbatnikami. Robimy polewę i wkładamy ciasto do lodówki, aby zastygło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

02.02.2014 10:14
Robię takie ciasto, ale do masy dodaje rodzynki i rozdrobnione orzechy i migdały. No, ale to kwestia gustu.
cooleczka 09.04.2012 16:06
brzmi i wygląda pysznie :)
dwa pokoje z kuchnią 19.03.2012 15:51
ja też takie robię, ale robię dwie warstwy, pychotka
jolanta19 19.03.2012 12:13
też takie robię
ziutula
ziutula 19.03.2012 08:20
wygląda smacznie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak