Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorem, cebulą i bazylią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cebula 1 szt
pomidor 1/2 szt
sól do smaku
chleb 2 kromki
masło roślinne do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorem, cebulą i bazylią

Cebulę kroimy albo w kostkę albo w piórka. Rozpuszczamy łyżkę masła roślinnego na patelni i wrzucamy pokrojoną cebulę. Lekko podsmażamy. Podlewamy niewielką ilością wody i chwilę dusimy do jej wyparowania. Kiedy cebula się dusi, kroimy w kostkę pomidora i również wrzucamy na patelnię. Kiedy woda całkowicie wyparuje doprawiamy solą i bazylią do smaku. Odstawiamy z ognia i wbijamy 2 jajka. Znowu wstawiamy na ogień i mieszamy w celu ścięcia jajek. Trzymamy na ogniu w zależności od tego jak bardzo chcemy mieć ścięte jajka. Podajemy na talerzu z chlebem. Czas przygotowania około 15 minut. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.10.2013 14:54
pycha,taka własnie lubię
Juleczka20 17.09.2012 21:28
uwielbiam:)
jozefinach 08.07.2012 13:52
Uwielbiam.
babcia
babcia 26.06.2012 08:45
z pomidorem nie robiłam
artur7 18.06.2012 11:18
lubię takie
Wacław 01.04.2012 10:37
lubię taką !
Wojt@s
Wojt@s 21.03.2012 08:50
extra
bgs1984 19.03.2012 09:55
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak