Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote Kulki Ziemniaczane

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dkg
jajko 1 szt
mąka pszenna 1,5 szklanki
sól 1 łyżeczka
koperek 1 pęczek
oliwa do głębokiego smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Złote Kulki Ziemniaczane

Ziemniaki obrać ,ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić . Przestudzone przepuścić przez praskę lub maszynkę do mielenia. Dodać mąkę ,jajko,sól i wyrobić na jednolitą masę .Formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i usmażyć w dużej ilości oleju na złoty kolor.Usmażone przełożyć na ręcznik papierowy ,aby ociekły z tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 11.03.2013 00:12
rewelacja,
plocia 07.10.2012 22:23
ja też takie kulki robię, ale dodaję przyprawę do ziemniaków, dziś właśnie zrobiłam
adelajda 12.06.2012 18:48
troche pracy ale super
jozefinach 21.05.2012 10:12
Lubię takie kulki.
[email protected] 01.05.2012 12:05
pyszne
PaniMISIOWA 25.04.2012 20:32
świetne!
paula99926 27.03.2012 21:21
fajny przepis :)
smakowita 19.03.2012 09:36
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Joanna46 19.03.2012 07:59
Fajny dodatek lub przekąska.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak