Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowo-orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 Ilość
kakao 2 Ilość
marmolada 200 gram
Soda oczyszczona Prymat 1 Ilość

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowo-orzechowe

dalsza część składników:
1łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju słonecznikowego
2 szklanek mąki pszennej
polewa czekoladowa
pół szklanki mielonych orzechów

sposób przygotowania
Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy marmoladę i miksujemy dalej.
Do miski przesiewamy wszystkie suche składniki (proszek, kakao, sodę, mąkę)
Do mokrych dodajemy suche i olej - mieszamy.
Wlewamy ciasto do silikonowych foremek i pieczemy ok 25 minut w temp ok 160 stopni.
Po ostudzeniu zanurzamy babeczki w rozpuszczonej polewie do połowy a następnie posypujemy
orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.04.2012 13:34
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak