Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podstawa do tortu - ORZECHOWA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier kryształ 20 dag
jaja 10 sztuk
mąka krupczatka 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
orzechy włoskie 45 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Podstawa do tortu - ORZECHOWA

Kroki postępowania

1
Białka ubić z cukrem
Krok 1 - Podstawa do tortu - ORZECHOWA foto
2
Do ubitych białek dodać po jednym żółtku i ubić
Krok 2 - Podstawa do tortu - ORZECHOWA foto
3
Do ubitych jajek dodawać pomału zmielone orzechy i delikatnie wymieszać na jednolitą masę
Krok 3 - Podstawa do tortu - ORZECHOWA foto
4
Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą . następnie wlać przygotowane ciasto.
Krok 4 - Podstawa do tortu - ORZECHOWA foto
5
Piec w piekarniku o temperaturze 170 C ok 45 minut
Krok 5 - Podstawa do tortu - ORZECHOWA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 19.06.2013 15:21
przydatny przepis :-)
edi 29.03.2013 19:03
wspaniała, a do tego masa orzechowa- mniam
Beata23 03.03.2013 14:47
muszę wypróbować
Dorian 31.10.2012 07:54
piekne
m1monika 05.09.2012 08:05
super!!!
IKrakowianka 19.08.2012 09:18
Też taki robię
kanu83 09.08.2012 20:58
super
bgs1984 23.07.2012 21:43
mniam
marzenciak1985 23.07.2012 21:40
mniam
Magda60 16.07.2012 19:20
warto wyprobowac
Aneta41 13.07.2012 16:42
też jestem amatorką orzechowych ciast
Rybciia 10.06.2012 23:52
super
caralajna 20.05.2012 09:00
pycha
Grazyna0211 12.04.2012 11:03
fajny pomysł
MAR3STA 30.03.2012 18:25
super wyszło
Ada-Gaba 24.03.2012 12:55
super
cooleczka 20.03.2012 20:03
lubię orzechowe ciasto, zwłaszcza z kremem kawowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak