Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w cieście naleśnikowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
mąka 50 dag
maślanka 1 szklanka
cytryna 1 szt
jajko 1 szt
majeranek do smaku
natka pietruszki 1 pęczek
proszek do pieczenia szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w cieście naleśnikowym

Pieczarki umyć i osuszyć. W misce zrobić ciasto naleśnikowe: jajko, mąkę, maślankę ubić na jednolite ciasto z proszkiem do pieczenia, solą i ociupinką cukru. Przyprawić, dodać posiekaną pietruszkę. Wcisnąć sok z cytryny 1/2. Wrzucić pieczarki do ciasta i wymieszać. Oliwę z oliwek podgrzać na patelni i smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak